Kámen a zdraví

03.08.2013 09:10


Každý si přeje pro sebe a své bližní jen to dobré - zdraví, životní energii, jasnost ducha, duševní rovnováhu, citovou vyváženost a trochu štěstí v životě. Během lidského vývoje se pozvolna vyvíjely mnohé metody jak tohoto žádoucího stavu docílit. Mají jediný společný smysl a cíl a právě jedna z nich je staletími osvědčená terapie ušlechtilými kameny.

Právě kameny, zdánliví svědkové naší dávné minulosti, si ve své dokonalosti a pravosti forem uchovaly neměnnou sílu a krásu, která nás, ubohé, vše kolemzraňující a ničící, může jenom zahanbovat. Manifestují světlo, barvu, strukturu, záření, krásu a život, jsou svojí podstatou harmoničtí, souznějí s tokem Boží energie, a proto i s jejich pomocí můžeme opět nalézt to ztracené, co tak stále bolestně hledáme a postrádáme - souznění s Bohem, návrat do jeho náručí, souznění s Universem v jeho neměnné, věčné formě.

Zejména v drahých kamenech, drahých krásou a ušlechtilostí, které svojí čistotou, barevností a dokonalostí krystalu převyšují ostatní svět minerálů, se v nejvyšší míře koncentruje energie Matky Země. Každý z těchto kamenů nám nezištně předává podíl svého vlnění, své energie. Ovšem není a ani nemůže to být jednosměrná cesta, neboť jak víme, všechno v přírodě se zákonitě projevuje výměnou energie. Tedy už i proto, a dokonce i v našem vlastním zájmu, je naší povinností nejen stále brát, ale i dávat. Co jim můžeme na oplátku nabídnout? Dobrým vztahem k nim, láskou a pohlazením posílíme jejich schopnosti tak, že nám to v případě naší nouze a potřeby mnohonásobně vrátí. 

Kameny mají na nás v zásadě trojí vliv - oslabují nadbytečné, posilují oslabené a boří blokády, jež brání průtoku životodárné energie, a tedy i harmonické souhře veškerých procesů v těle. Odstraňovat blokády znamená pročistit propojení mezi jednotlivými energetickými centry. Volný průtok energie od kořenové čakry až po temeno hlavy je první podmínkou této harmonie. 

Kromě toho nás kameny na svém vlastním příkladu učí zachovávat rovnováhu, vyvarovat se jakýchkoli extrémů, udržovat ve všech rovinách "střed". Vedou nás k trpělivosti, koncentraci, vědomé pozornosti, pokoře, lásce ke všemu živému i tzv. neživému v přírodě, již jsme i my sami nedílnou součástí. Učme se tedy podle přirozeného života kamenů prostě a přirozeně žít. Mějme stále na paměti, že pravá podstata života je právě v čistotě a jednoduchosti. Je právě tak průzračná jako je průzračný křišťál. A to se zejména týká našeho cítění, myšlení, jednání, našich mezilidských vztahů. Jezme prostě, dýchejme prostě, vědomě prožívejme každou vteřinu života, neboť jedině v přítomném okamžiku, v onom "teď", je věčná pravda.

 

Autor: Josef Pavel Kreperát

Úryvek z knihy: Křišťál a ostatní křemeny v léčitelství

Diskusní téma: Kámen a zdraví

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek